Štampa

KRSTARENJA 2018/2019

Plovidba morima i rekama je fascinantno iskustvo, ali samo na brodu koji pruža vrhunsku udobnost i uslugu. Izaberite Vaše krstarenje iz snova. 

Poslednjih godina, došlo je do naglog razvoja u gradnji turističkih brodova-kruzera, naročito u tehničkoj sigurnosti plovidbe i navigacije. Nastali su Kruzeri - ploveći hoteli koji mogu da ugoste i preko 5000 putnika. Posada, koja broji i preko 2000 osoba, brine se da ugodi i najzahtevnijim gostima na krstarenjima.

krstarenja

U našoj ponudi su putovanja brodovima koja su remek dela u tehnici, navigaciji, udobnosti, usluzi, ekološkom očuvanju mora, a na kojima će vam se pružiti vrhunsko iskustvo posade u nautičkoj i uslužnoj delatnosti da bi sa sobom poneli nezaboravno sećanje sa krstarenja bilo kojim morima sveta.

Naše ljubazno i kvalifikovano agencijsko osoblje uvek će vam pomoći u odabiru krstarenja, oslanjajući se na vaše želje koje će pretopiti u pravi izbor brodara i itinerera krstarenja.

Izborom krstarenja, vi dobijate smeštaj i hotelsku uslugu najluksuznijih hotela na svetu sa ekskluzivnom gastronomskom ponudom.

Posada koja se brine o svakom detalju kako bi vama u svakom minutu dana i noći bilo najudobnije, od polaska do sigurnog povratka kući.

Tokom krstarenja čeka vas spektakularna zabava i bogat izbor sadržaja za opuštanje, spa tretmana i sportskih aktivnosti. Ovakvu udobnost posada će pružiti svim gostima bez obzira na starost, po ceni koja mami osmeh na lice.

Izaberite idealno krstarenje za Vas!

Sjaj jesenjeg Mediterana - 26.Oktobar 2018. - cena od 399€

SJAJ JESENJEG MEDITERANA

Polazak iz Beograda - 26. Oktobar 2018. paket aranžman autobus + brod + hotel  (8 dana, 6 noćenja) 

Italija - Španija - Francuska

Trst -  Vićenca - Savona - Barselona -  Marsej - Sanremo - Nica – Monako – Ez – Ćinkve Tere

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan, 26. okt.  PETAK : BEOGRAD - Srbija

Polazak autobusom iz Beograda – Dorćol sa parkinga sportski centar 25.maj u 06.00h. Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obaveznih carinskih formalnosti. Dolazak u Italiju, Trst u poslepodnevnim  časovima. Razgledanje grada: Kanal Grande, Crkva Sv. Spiridona, glavni gradski trg – piazza Unita...nastavak vožnje do Vićence. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan, 27. okt.  SUBOTA :  SAVONA -  Italija

Doručak. Vožnja  do Savone. Po dolasku u Savonu ukrcavenje na brod Costa Mediteranea oko 12.00h. Slobodno vreme za upoznavanje sa brodskim prostorijama. Uživanje u brodskim aktivnostima. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je u 17:00h. Večera. Noćenje.

 

Dan

Luka

Dolazak

Polazak

1. dan

Subota, 27.okt.

Savona – Italija

 

17:00

2. dan

Nedelja, 28. okt.

Dan na moru

-

-

3. dan

Ponedeljak, 29. okt.

Barselona – Španija

08:00

18:00

4. dan

Utorak, 30. okt.

Marsej – Francuska

09:00

17:00

5. dan

Sreda, 31. okt.

Savona – Italija

09:00

 

 

3.dan, 28. okt.  NEDELJA :   DAN NA MORU

Doručak. Plovidba. Slobodno vreme za uživanje u brodskim sadržajima: 5 restorana, 13 barova, 4D bioskop, wellness, fitnes sala, sauna, tursko kupatilo,  jakuzzi kade, zatvoren bazen sa staklenim pokretnim krovom, kompleks glavnog bazena, višenamenski sportski teren i  staza za trčanje na otvorenom, teatar, casino, disko klub... Ručak. Večera.Noćenje.                                                                                                    

4.dan, 29. okt.  PONEDELJAK : BARSELONA - Španija

Pristajanje broda u luku oko 08.00h -  Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog razgledanja Barselone u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Kolumbov spomenik, Rambla,  Katalonski Trg, Montžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Gracia, čuvene Gaudijeve kuće Batljo i Pedrera, katedrala Sagrada Familia, Gotska četvrt... Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 18 h. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.                                                                                                     

5.dan,  30. okt.  UTORAK : MARSEJ – Francuska

Pristajanje broda u luku oko 09.00h Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Mogućnost  fakultativnog obilaska Marseja. Ova poznata luka i drugi po veličini grad u Francuskoj oduševiće svakog posetioca srednjovekovnim građevinama, uličnim pejzažima i dinamičnim duhom, bazilika “Notre Dame de la Grade” i nekadašnji zatvor poznat kao francuski Alkatraz. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak na brod. Isplovljavanje broda predviđeno je za 17.00 h  Večera. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan,  31. okt.  SREDA: SAVONA, SANREMO - Italija

Brod uplovljava u luku oko 09.00 h. Nakon doručka napuštanje broda. Nastavak puta prema Sanremu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost Fakultativnog izleta: Nica - Eze - Monako. Nica je jedan od najatraktivnijih turističkih centara Evrope. Po dolasku panoramsko razgledanje Nice: zaliv andjela, Engleska promenada, hotel Negresko, Ruska crkva, trg Masena, vrtovi princa Alberta, spomenik Nike, trgovačka ulica Žan Medisan, stari grad, palata pravde, vidikovac. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta prema mestu Eze i poseta jednoj od najčuvenijih parfimerija. Posle kratke pauze polazak za Kneževinu Monako i obilazak druge najmanje države na svetu. Okeanografski muzej, botanički vrt princeze Grejs, crkva Sv. Nikole u kojoj su krunisani svi vladari Monaka i u čijim kriptama počivaju princeza Grejs Keli i princ Renije III, Tvrdjava Monaka, Prinčev dvor...slobodno vreme. Nakon pauze povratak u Sanremo. Noćenje.

7.dan,  01. nov.  ČETVRTAK : SANREMO, Činkve Tere -  Italija

Doručak. Napuštanje hotela i nastavak puta prema Mestu Činkve Tere (Cinque Terre) nacionalni park u kome se nalaze 5 najlepših tradicionalnih mesta Italije pod zaštitom UNESCO-a. Vožnja autobusom do mesta Levanto gde se ukrcava na voz koji povezuje svih pet sela u sastavu Nacionalnog parka Ćinkve Tere. Odlazak vozom do najvećeg  naselja u okviru parka Riomađore (Riomaggiore) koje leži na stenama duž  potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Nastavak putovanja vozom do  Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Vožnja vozom do sledećeg  sela Monterosa al Mare, koje leži u sredini  malog zaliva, sa kućama u obliku kula  (case – tori). Slobodno vreme do večernjih časova. Noćna vožnja  kroz italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

8.dan,  02. nov.  PETAK : BEOGRAD -  Srbija

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj programa.

Cena: 470 €  399 € do 01.09.2018.

CENA ARANŽMANA  OBUHVATA:

 • Krstarenje (5 dana/4noći) kruzerom Costa Mediteraneana relaciji Savona (Italija) – Barselona (Španija) - Marsej (Francuska) – Savona (Italija);
 • Smeštaj u dvokrevetnim kabinama unutrašnje  kategorije Clasic basic tokom krstarenja;
 • Prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, popodnevni međuobrok i ponoćna zakuska).  Svi obroci se služe ili po  sistemu bife posluge (švedski sto) ili u restoranu po sistemu izbornog menija;
 • Zabavu u brodskom pozorištu svake večeri tokom krstarenja i brodskim salonima uz razne tipove muzike, disko club, karaoke...
 • Korišćenje bazena, fitnes sale, džoging staze i hidromasažne kade (jacuzzi) na lido palubi;
 • Sve rekreativno zabavne programe kao i animaciju dece tokom krstarenja u specijalizovanim prostorima;
 • Jedno noćenje u okolini mesta Vićenca u hotelu Best Western Hotel Tre Torri 4*  1/2 sobama sa doručkom;
 • Jedno noćenje u gradu Sanremo u hoteluGrand Hotel Des Anglais 4* u 1/2 sobama sa doručkom;
 • Prevoz turističkim autobusom minimum 20 sedišta (audio, video, A/C) na datoj relaciji po programu;
 • Uslugu vodiča –  tokom putovanja;
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Obavezne lučke takse (100 €) koje se plaćaju prilikom uplate aranžmana;
 • Prevoz vozom između naselja u okviru Nacionalnog parka Cinque Terre - 20 € po osobi (plaćanje na licu mesta)
 • Obavezne napojnice koje se plaćaju na brodu i iznose 40 € po odrasloj osobi, deca mlađa od 4 godine ne plaćaju napojnice, deca od 4 do 14 godina plaćaju 50% iznosa.;
 • Obavezno Međunarodno zdravstveno osiguranje za celokupno vreme trajanja aranžmana u iznosu od 1.213 rsd za uzrast od 18-70 god,  deca do 18. god imaju  popust 50%, lica iznad 70. god 2.426  rsd. Plaća se u agenciji. U slučaju korišćenja lekarskih usluga na brodu, plaćanje se vrši na licu mesta a refundacija se vrši po povratku, kod osiguravajuće kuće.
 • Pića na brodu, uključujući i vodu za piće, osim vode i napitaka tokom doručka s kojim se putnici sami poslužuju iz termosa u restoranu  u kom se poslužuju obroci po sistemu bifea;
 • Svakodnevne fakultativne izlete u organizaciji Brodara (informacija na info desk-u broda);
 • Programe  u posebnom prostoru na brodu Costa Samsara Spa,gde putnici mogu da se opuste uživajući u raznim  vrstama  masaža, turskom kupatilu, sauni, hidromasažnim kadama...
 • Korišćenje sportskog terena na brodu;
 • Korišćenje mini bara u kabini i hotelima;
 • Zabavu u kazinu (igre na sreću plaćaju se u eurima i ne mogu se platiti preko brodske kartice, već u gotovini);
 • Ostale lične usluge na brodu kao što su: pranje odeće, room service, korišćenje brodskih sredstava telekomunikacije, fotografija, internet konekcija, kupovine u brodskim prodavnicama...
 • Gradska turistička taksa u hotelu kategorije tri zvedice: 1,50 evra po osobi i po noćenju (plaćanje je isključivo na recepciji hotela)

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za 1/1 kabinu na brodu  50% u unutrašnjoj kabini Clasic;
 • Doplata za prozorsku kabinu Clasic basic   70 € po osobi;
 • Dete(-ca) od 2 do 18 godina u pratnji dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 60  € u unutrašnjoj kabini od cene aranžmana  i ima sedište u autobusu, krevet u trokrevetnoj, odnosno četvorokrevetnoj kabini na brodu i trokrevetnoj odnosno četvorokrevetnoj sobi u hotelima;
 • Popust za sopstveni prevoz 50 €;
 • POPUSTI I DOPLATE:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta na srpskom jeziku je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

 • Barselona                                      45 € / 25€ deca
 • Marsej                                            25 € / 15€ deca
 • Nica – Monako i Monte Karlo    35 € / 20€ deca

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

GOTOVINSKI:

 • Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja.

NA RATE:

 • Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;
 • Uplata avansa od 40% aranžmana ostatakkreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate;
 • Cena je garantovanasamo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan

promeni.

OPIS BRODA:

Brodska kompanija:         Costa Croisere

Brod:                                     Mediteranea;      

Godina izgradnje:              2003.god;            

Dužina:                                 292,5 m;              

Broj putnika:                       2.680;   

Broj paluba:                        12 putničkih;

Sadržaji broda:  4 restorana, 12 barova, wellness, fitnes sala, sauna, tursko kupatilo,  jakuzzi kade, zatvoren bazen sa staklenim pokretnim krovom, kompleks glavnog bazena, višenamenski sportski teren i  staza za trčanje na otvorenom. Teatar, Casino, disko klub, deo za internet...

Izvor: https://www.costacruise.com/usa/costa_mediterranea.html

NAPOMENE:

 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Costa Croisere (Posebni uslovi o putovanju);
 • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima
  i uzansama o plovidbi i prevozu putnika morima;
 • Na moguće doplate za gorivo, primeniće se opšti uslovi Brodara Costa Croisere;
 • Ako gosti u vreme ručka koriste neki od izleta, ili slobodno vreme provedu van broda, Brodar neće poslužiti ručak;
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika
  Agencije nepredstavlja izmenu ugovorenog programa;
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu 
  u zavisnosti odobjektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja i posebnim uslovima plovidbe
  brodara Costa Croisere;
 • Deci do 6 meseci starosti nije dozvoljen boravak na brodu;
 • Putnicima koj koriste sopstveni prevoz, nismo u mogućnosti da pružimo razgledanje gradova kod autobuskog dela prema programa;
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali;
 • U slučajunedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska;
 • Napomene vezane za raspored sedenja u autobusu: Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice,
  kao i vreme uplate;
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,   
  dobijenih od strane zaposlenih Agencije kao i zaposlenih ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju;
 • Program je rađen na bazi minimum 40 putnika;
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava.
 • Program br. 1 od 20.06.2018.

U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo na korekciju cena. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Supernova travel-a, Licenca OTP 343/2010 kao i posebni uslovi krstarenja brodara Cruise away.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Supernova, licenca OTP 343/2010.

Big Star Travel je ovlašćeni posrednik.

 

Zima na sunčanom Mediteranu- 01. Februar 2019. cena od 399€

Italija – Španija - Francuska

„Zima na sunčanom Mediteranu

Savona - Marsej - Barselona - Palma - Palermo – Rim – Đenova

Polazak iz Beograda - 01. februar 2019. paket aranžman  autobus + brod  (10 dana, 7 noćenja)

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan, 01. feb.  PETAK : BEOGRAD

Polazak autobusom iz Beograda sa parkinga Milan Gale Muškatirović  25.maj u 16.00h. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obaveznih carinskih formalnosti.

 1. dan, 02. feb.  SUBOTA :  SAVONA -  Italija

Dolazak u Savonu u prepodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnoste. Ukrcavanje na brod Costa Diadema. Slobodno vreme za upoznavanje sa brodskim prostorijama. Uživanje u brodskim aktivnostima. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 17.00h.  Večera. Noćenje.

                                                                                                          Plan plovidbe

Dan

Luka

Dolazak

Polazak

1. dan

SUBOTA, 02. feb.

Savona - Italija

 

17:00

2. dan

nedelja,  03. feb.

Marsej – Francuska

08:00

17:00

3. dan

ponedeljak, 04. feb.

Barselona – Španija

09:00

19:00

4. dan

utorak,  05. feb.

Palma - Španija

09:00

17.00

5. dan

sreda, 06. feb.

Plovidba

-

-

6 .dan

četvrtak, 07. feb.

Palermo - Italija

08.00

16.00

7 .dan

četvrtak, 08. feb.

Ćivitavekija/Rim - Italija

09.00

19.00

8.dan

subota, 09. Feb

Savona - Italija

08.00

-

 

 1. dan, 03. feb.  NEDELJA : MARSEJ - Francuska

Pristajanje broda u luku oko 08.00h -  Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog obilaska Marseja. Ova poznata luka i drugi po veličini grad u Francuskoj oduševiće svakog posetioca srednjovekovnim građevinama, uličnim pejzažima i dinamičnim duhom, bazilikom “Notre Dame de la Garde” i nekadašnjim zatvorom poznatim kao francuski Alkatraz.Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak na brod. Isplovljavanje broda predviđeno je za 17.00 h. Večera. Slobodno vreme. Noćenje

 1. dan, 04. feb.  PONEDELJAK :   BARSELONA  - Španija

Pristajanje broda u luku oko 09.00h Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog izleta u Barselonu. Od znamenitosti Barselone svakako treba videti: Kolumbov spomenik, Montžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Gracia, čuvene Gaudijeve građevine - zgrada Batljo i Pedrera, katedrala Sagrada Familia, Gotska četvrt...  Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 19 h. Večera, slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan, 05. feb.  UTORAK : PALMA - Španija

Pristajanje broda u luku oko 09.00h  - Palma de Mallorca je grad i luka smešten na ostrvu Majorka, i glavni grad španske autonomne zajednice Baleari. Poznato je špansko i evropsko turističko  odredište. Pravo mondensko mesto, sa velikim brojem luksuznih hotela, ekstravagantnih vila, ekskluzivnih plaža i svih pratećih sadržaja koji danas čine vrhunsku turističku ponudu. Majorku, kao kraljicu evropskog turizma, krasi izvanredan pejzaž, duge peščane plaže, borove šume, planinski venci koji se uzdižu do 2.300 m nadmorske visine i ambijent koji joj je doneo ime Kraljica Mora. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno za 17.00 h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje

 1. dan, 06. feb.  SREDA : Dan na moru

Brod će ploviti teritorijalnim vodama Španije, Francuske i Italije u pravcu Palerma. Costa Diadema je elegantno urađen  brod u italijanskom stilu.  Brod poseduje: 5 restorana,  13 barova,  5 masažnih kada, 4 bazena-uključujući i bazen za decu. "Samsara Spa" (wellness centar na preko 6000 m2 sauna, sala za  trening,  tursko  kupatilo,  solarijum,  sportski  teren, korišćenje uz doplatu),  staza  za  trčanje,  pozorište  na  2  nivoa,  4D  bioskop,  kazino, diskoteka, zabavni park za decu: virtual world, play-station klub, grand prix simulacije... Slobodno vreme za uživanje u brodskim sadržajima. Noćenje.

 1. dan, 07. feb.  ČETVRTAK : PALERMO - Italija

Doručak. Pristajanje u luku u Palermu u 08.00h. Slobodno vreme za individualane aktivnosti. Palermo je glavni i najveći grad Sicilije, smešten na obali Tirenskog mora u najlepšem zalivu zlatna skoljka. Nekada moćna prestonica sicilijanskog kraljevstva, grad bogat spomenicima specifične arapsko-normanske arhitekture pod zastitom UNESCO-a. Korzo Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorište Massimo, katedrala Palerma neke su od znamenitosti koje se mogu videti u ovom gradu.  Povratak na brod. Isplovljavanje u 16.00h. Slobodno vreme za individualne aktivnost i večernju animaciju. Večera. Noćenje

 1. dan, 08. feb.  PETAK : ĆIVITAVEKIJA, RIM - Italija

Pristajanje broda u luku oko 09.00 h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog obilaska Rima: Trg Naroda, Španske stepenice, fontana „Di Trevi“, Panteon, Trg Navona... Koloseum, brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak na brod. Slobodno vreme. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 19.00h.  Večera. Noćenje.

 1. dan,  09. feb.  SUBOTA: SAVONA – ĐENOVA – SERAVALLE,  Italija

Brod uplovljava u luku oko 08.00 h. Nakon doručka napuštanje broda. Nastavak programa do Đenove obilazak grada i slobodno vreme.  Nastavak putovanja ka obližnjem tržnom centru Seravalle. Nakon pauze nastavak ka Beogradu sa pauzama radi odmora.

 1. dan,  10. feb.  Nedelja: BEOGRAD -  Srbija

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

CENA:499 €    First minute do 30.11.2018. CENA: 399 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Krstarenje (8 dana/7noći) kruzerom Costa Diademana relaciji Savona (Italija) – Marsej (Francuska) -  Barselona (Španija) – Palma (Španija) – Palermo (Italija) -  Ćivitavekija (Italija) – Savona (Italija);
 • Smeštaj u dvokrevetnim kabinama unutrašnje  kategorije IC tokom krstarenja;
 • Prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, popodnevni međuobrok).  Svi obroci se služe ili po  sistemu bife posluge (švedski sto) ili u restoranu po sistemu izbornog menija;
 • Zabavu u brodskom pozorištu svake večeri tokom krstarenja i brodskim salonima uz razne tipove živih muzika, disko club, karaoke...
 • Korišćenje bazena, fitnes sale, džoging staze i hidromasažne kade (jacuzzi) na lido palubi;
 • Sve rekreativno zabavne programe kao i animaciju dece tokom krstarenja u specijalizovanim prostorima;
 • Prevoz turističkim autobusom (audio, video, A/C) na datoj relaciji po programu;
 • Uslugu vodiča –  tokom putovanja;
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Obavezne lučke takse (150 €) koje se plaćaju prilikom uplate aranžmana;
 • Obavezne napojnice koje se plaćaju na brodu i iznose 70 € po odrasloj osobi, deca mlađa od 4 godina ne plaćaju napojnice, deca od 4 do 14 godina plaćaju 50% iznosa.;
 • Obavezno Međunarodno zdravstveno osiguranje za celokupno vreme trajanja aranžmana u iznosu od 1.213 rsd za uzrast od 18-70 god,  deca do 18. god imaju  popust 50%, lica iznad 70. god 2.426  rsd. Plaća se u agenciji. U slučaju korišćenja lekarskih usluga na brodu, plaćanje se vrši na licu mesta a refundacija se vrši po povratku, kod osiguravajuće kuće.
 • Pića na brodu, uključujući i vodu za piće, osim vode i napitaka tokom doručka s kojim se putnici sami poslužuju iz termosa u restoranu  u kom se poslužuju obroci po sistemu bifea;
 • Svakodnevne fakultativne izlete u organizaciji Brodara (informacija na info desk-u broda);
 • Programe  u posebnom prostoru na brodu Costa Samsara Spa,gde putnici mogu da se opuste uživajući u raznim  vrstama  masaža, turskom kupatilu, sauni, hidromasažnim kadama...
 • Korišćenje sportskog terena na brodu;
 • Korišćenje mini bara u kabini i hotelima;
 • Zabavu u kazinu (igre na sreću plaćaju se u eurima i ne mogu se platiti preko brodske kartice, već u gotovini);
 • Ostale lične usluge na brodu kao što su: pranje odeće, room service, korišćenje brodskih sredstava telekomunikacije, fotografija, internet konekcija, kupovine u brodskim prodavnicama...

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za 1/1 kabinu na brodu 245   u unutrašnjokabini Clasic;
 • Doplata za prozorsku kabinu Clasic na brodu 125  € po osobi;
 • Doplata za balkonsku kabinu Clasic 270  € po osobi;
 • Popust za 3. i 4. odraslu osobu  100 €;
 • Dete(-ca) od 2 do 18 godina u pratnji dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 199  € u unutrašnjoj kabini, odnosno 260  € u prozorskoj kabini i 320€ u balkonskoj kabiniod cene aranžmana i ima sedište u autobusu, krevet u trokrevetnoj, odnosno četvorokrevetnoj kabini na brodu.
 • Popust za sopstveni prevoz 50 €;

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

GOTOVINSKI:

 • Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja.

NA RATE:

 • Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;
 • Uplata avansa od 40% aranžmana ostatakkreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate i Diners na 3 rate bez kamate;
 • Cena je garantovanasamo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

OPIS BRODA:

Brodska kompanija:         Costa Croisere

Brod:                                     Diadema;            

Godina izgradnje:              2014.god;            

Dužina:                                   306 m;  

Broj putnika:                       4.947;   

Broj paluba:                        14 putničkih;

Sadržaji broda:  7 restorana, 15 barova, 4D bioskop, ,  wellness, fitnes sala, sauna, tursko kupatilo,  jakuzzi kade, zatvoren bazen sa staklenim pokretnim krovom, kompleks glavnog bazena, višenamenski sportski teren i  staza za trčanje na otvorenom. Teatar, Casino, disko klub, deo za internet...

Izvor: http://www.costacruise.com/usa/costa_diadema.html

NAPOMENE:

 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Costa Croisere (Posebni uslovi o putovanju);
 • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima 
  i uzansama o plovidbi i prevozu putnika morima;
 • Na moguće doplate za gorivo, primeniće se opšti uslovi Brodara Costa Croisere;
 • Ako gosti u vreme ručka koriste neki od izleta, ili slobodno vreme provedu van broda, Brodar neće poslužiti ručak;
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika 
  Agencije nepredstavlja izmenu ugovorenog programa;
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu 
  u zavisnosti odobjektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja i posebnim uslovima plovidbe
  brodara Costa Croisere;
 • Deci do 6 meseci starosti nije dozvoljen boravak na brodu;
 • Putnicima koj koriste sopstveni prevoz, nismo u mogućnosti da pružimo razgledanje gradova kod autobuskog dela prema programa;
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali;
 • U slučajunedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska;
 • Napomene vezane za raspored sedenja u autobusu: Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice,
  kao i vreme uplate;
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,   
  dobijenih od strane zaposlenih Agencije kao i zaposlenih ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju;
 • Program je rađen na bazi minimum 40 putnika;
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava.
 • Program br. 1 od 10.09.2018.

Napomena  U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo na korekciju cena. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Supernova travel-a, Licenca OTP 343/2010 kao i posebni uslovi krstarenja brodara Costa Cruises.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Supernova, licenca OTP 343/2010.

Big Star Travel je ovlašćeni posrednik. 

Neodoljivi Karibi - 13.Mart 2019. - cena od 1599€

„Neodoljivi Karibi“ 2019

Majami –  Portoriko –  Devičanska ostrva – Sveti Martin – Bahami

Polazak iz Beograda 13. mart 2019 - paket aranžman,  avion + hotel + brod  (12 dana, 10 noćenja)

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan, 13. mart - SREDA :  BEOGRAD, Srbija – Majami, SAD

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u 07:00h dva sata pre poletanja aviona. Poletanje aviona u 09:00h. Presedanje u Istanbulu u 15:10h. Dolazak u Majami u 21:05h po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje

 1. dan, 14. mart - ČETVRTAK : MAJAMI, SAD

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Upoznavanje sa drugim po veličini gradom u državi Florida. Majami je moderan i urban grad koji predstavlja jednu od najposećenijih destinacija u Sjedinjenim Američkim Državama. Pored čuvenog „Miami Beach“-a treba posetiti Flamingo park koji je nastao još 1950. godine, muzej Vizkaja koji predstavlja stari duh Majamija  izgrađen u Italijansko-Fransuskom stilu, Majami Design District i Ocean Drive koji predstavljaju najpopularnije mesto za kupovinu i izlaske, koji predstavlja najpopularnije mesto za kupovinu, tropsku botaničku baštu „Fairchilde“ koja je jedna od najvećih i najlepših u ovom delu sveta, Mala Havana -  Kubanska četvrt za sve one koji žele da osete duh Kube...Noćenje.

 1. dan, 15. mart – PETAK : MAJAMI – SAD

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog izleta u nacionalni park „Everglades“. Srce ovog parka predstavlja močvara, najveća takve vrste u svetu. Od životinjskih vrsta mogu se videti aligatori, krokodili, panteri, medvedi, vidre... Povratak u Majami. Slobodno vreme. Noćenje

 1. dan, 16. mart – SUBOTA : MAJAMI – SAD

Doručak. Napuštanje hotela oko 10:00h. Transfer do luke u Majamiju. Ukrcavanje na brod MSC Seaside i smeštaj u izabrane kabine. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i upoznavanje sa jednim od najsavremenijih brodova na svetu. Brod isplovljava iz luke u 17:00h. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

 1. dan, 17. mart. - NEDELJA :  PLOVIDBA

Doručak. Plovidba teritorijalnim vodama ka Portoriku. Slobodno vreme za uživanje u brodskim prostorima.  Brod Seaside predstavlja prvi brod nove i najveće klase kompanije MSC. Prvi put je zaplovio 01.12.2017. godine. Ova perjanica flote poseduje čak 18 putničkih paluba, vodeni park sa 5 tobogana, 10 restorana, 19 barova i kafea, deo za decu, pozorište, kazino, kuglanu, zip line... Ručak. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

 1. dan, 18. mart -  PONEDELJAK : SAN HUAN - Portoriko

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak.  Brod uplovljava u luku u 17:00h. Slobodno vreme za upoznavanje sa glavnim gradom države Portoriko. Živopisni gradić sa prepoznatljivim šarenim fasadama. Svakako treba obići: Gradsku kuću, svetionik „Loss Morrilos“, glavnu pešačku ulicu Fortaleza, zamak „San Cristobal“... Povratak na brod,večera. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Brod isplovljava iz luke 1 sat nakon ponoći. Noćenje.

 1. dan,  19. mart - UTORAK: ŠARLOT AMALI – Devičanska ostrva

Doručak. Brod pristaje u luku u 07:00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Na ovom mestu nekada su se skupljali brodovi gusara, a sada ga svake godine posećuju milioni putnika na krstarenju. Ako se ne zadržavate samo u buticima, možete da otkrijete istorijska mesta kao što je svetlocrvena tvrđava Kristijan, sagrađena u 17. veku, graciozna zelena Zgrada parlamenta, ciglena Luteranska crkva iz 1793. godine.Povratak na brod, ručak. Brod isplovljava iz luke u 19:00h. VečeraNoćenje.

 1. dan,  20. mart - SREDA: FILIPSBURG – Sveti  Martin

Doručak.  Brod uplovljava u luku u 07:00h Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Glavni grad ostrva Sveti Martin predstavlja jednu od nezaobilaznih mesta koje godišnje poseti nekoliko hiljada kruzera. Netaknuta priroda i čiste karipske plaže među kojima i najpoznatija „Moho beach“, zaštitni su znak ovog specifičnog karipskog ostrva. Povratak na brod. Brod isplovljava iz luke u 14:00h. Ručak. Slobodno vreme. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

 1. dan,  21. mart – ČETVRTAK: Plovidba

Doručak. Slobodno vreme za uživanje u brodskim prostorima i zabavljanje uz profesionalni animacioni tim kompanije MSC. Ručak. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

 1. dan,  22. mart – PETAK: Nasau - Bahami

Doručak. Brod uplovljava u luku u 12:00h. Ručak. Slobodno vreme za upoznavanje sa glavnim gradom Bahama. Slobodno vreme iskoristite da pored obilaska živopisnog gradića svakako odvojite za kupanje na jednoj od mnogobrojnih plaža. Brod isplovljava iz luke u 19:00h. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

 1. dan,  23. mart – SUBOTA: MAJAMI - SAD

Brod pristaje u luku u 07:00h. Nakon doručka napuštanje broda.Slobodno vreme do večernjih časova. Transfer do aerodroma. . Sastanak putnika na šalteru Turkish Airlines-a u 20:30h. Poletanje aviona za Istanbul je predviđeno za 23:15h.

 1. dan,  24. mart – NEDELJA: ISTANBUL – Turska, BEOGRAD - Srbija

Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 17:15h. Poletanje za Beograd 19:50h po lokalnom vremenu. Dolazak u Beograd u 19:30h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

CENA 1.999 €    1.599 € do 15.11.2018.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Krstarenje (8 dana/7noći)  MSC Sesidena relaciji Majami (SAD) – San Huan (Portoriko) –  Šarlot Amali (Devičanska ostrva) – Filipsburg (Sveti Martin) –  Nasau (Bahami) – Majami (SAD);
 • Tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Majamiju u 1/2 sobi;
 • Avionski prevoz na relaciji: Beograd – Istanbul, Istanbul – Majami, Majami – Istanbul, Istanbul - Beograd;
 • Avio takse u iznosu od 467 eurapo osobi;
 • Smeštaj u dvokrevetnim kabinama unutrašnje kategorije tokom krstarenja. Putnici koji to žele mogu dobiti i trokrevetne  odnosno četvorokrevetne kabine iste kategorije, ukoliko su u momentu rezervacije putovanja dostupne;
 • Prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, popodnevni međuobrok).  Svi obroci se služe, ili po  sistemu bife posluge (švedski sto) ili u restoranu po sistemu izbornog menija;
 • Zabavu u brodskom pozorištu svake večeri tokom krstarenja i brodskim salonima uz razne žanrove žive muzikel;
 • Korišćenje spoljnih bazena i djakuzija, akva parka, kao i fitnes sale;
 • Sve rekreativno- zabavne programe, kao i animaciju dece tokom krstarenja u specijalizovanim prostorima;
 • Transferi turističkim autobusom od minimum 15 mesta (audio, video, A/C) na datoj relaciji prema programu;
 • Uslugu vodiča – pratioca tokom putovanja;
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Lučke takse u iznosu 130 eurapo osobi, plaćanje u Agenciji;
 • Obavezne napojnice u iznosu od 10 eurpo osobi po noći. Plaćanje na brodu;
 • Viza za Sjedinjene Američke Države 150 dolara po osobi;
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje za celokupno vreme trajanja aranžmana u iznosu od 1,019.- rsd za uzrast od 18-70 god,  deca do 18. god imaju  popust 50%, lica iznad 70. god plaćaju 2.040 rsd. Plaćanje u Agenciji;
 • Pića na brodu i hranu u a la cart restoranima;
 • Fakultativne izlete u organizaciji Brodara;
 • Korišćenje sportskog terena na brodu;
 • Korišćenje mini bara u kabini;
 • Zabavu u kazinu (igre na sreću plaćaju se u evrima i ne mogu se platiti preko brodske kartice, već u gotovini);
 • Ostale lične usluge na brodu kao što su: pranje odeće, room service, korišćenje brodskih sredstava,telekomunikacije, fotografija, internet konekcija, kupovine u brodskim prodavnicama...

Potrebne vize za državljane Srbije. Državljani drugih zemalja su obavezi da se sami raspitaju da li su im potrebne vize za ovo putovanje i ako jesu, nisu uračunate u cenu.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu kabinu na brodu i u hotelu sa 3* u Majamiju 569€;
 • Doplata za prozorsku kabinu na brodu 100€, po osobi;
 • Doplata za balkonsku kabinu na brodu 300€, po osobi;

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

GOTOVINSKI:

 • Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije do mesec dana pre putovanja.

NA RATE:

 • Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;
 • Uplata avansa od 40% aranžmana ostatakkreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate;

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

OPIS BRODA:

Brodska kompanija:         MSC;

Brod:                                    Seaside;              

Godina izgradnje:              2017.god;

Dužina:                                323 m;  

Broj putnika:                       5,119;   

Broj paluba:                        18 putničkih;

Sadržaji broda:    10 restorana, 19 barova, jakuzzi kada, bazen, teretana, teatar, casino, igraonica za decu, Free shop,  internet kutak, diskoteka, soba za kartanje...

Izvor: https://www.msccruisesusa.com/en-us/Discover-MSC/Cruise-Ships/MSC-Seaside.aspx

NAPOMENE:

 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Costa Croisere (Posebni uslovi o putovanju);
 • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima 
  i uzansama o plovidbi i prevozu putnika morima;
 • Na moguće doplate za gorivo, primeniće se opšti uslovi Brodara Costa Croisere;
 • Ako gosti u vreme ručka koriste neki od izleta, ili slobodno vreme provedu van broda, Brodar neće poslužiti ručak;
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika 
  Agencije nepredstavlja izmenu ugovorenog programa;
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu 
  u zavisnosti odobjektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja i posebnim uslovima plovidbe
  brodara Costa Croisere;
 • Deci do 6 meseci starosti nije dozvoljen boravak na brodu;
 • Putnicima koj koriste sopstveni prevoz, nismo u mogućnosti da pružimo razgledanje gradova kod autobuskog dela prema programa;
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali;
 • U slučajunedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska;
 • Napomene vezane za raspored sedenja u autobusu: Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice,
  kao i vreme uplate;
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,   
  dobijenih od strane zaposlenih Agencije kao i zaposlenih ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju;
 • Program je rađen na bazi minimum 40 putnika;
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava.
 • Program Br.1 od 10.09.2018.

U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo na korekciju cena. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Supernova travel-a, Licenca OTP 343/2010 kao i posebni uslovi krstarenja brodara MSC Cruises.

Neponovljiva Venecija - 02. Mart 2019. - cena od 299€

NEPONOVLJIVA VENECIJA

Jedinstveno predinaoguraciono krstarenje brodom COSTA VENEZIA

Polazak iz Beograda - 02. Marta 2019. paket aranžman autobus (7 dana, 5 noćenja) 

Italija – Hrvatska – Grčka

Trst -  Bari - Krf - Dubrovnik -  Zadar

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan, 02. mart.  SUBOTA : BEOGRAD - Srbija

Polazak autobusom iz Beograda sa parkinga sportski centar 25.maj, Dorćol u 23.00h. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obaveznih carinskih formalnosti.

 1. dan, 03. mart.  NEDELJA :  TRST -  Italija

Dolazak u Trst u ranim jutarnjim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i upoznavanje sa jednim od najlepših gradova Italije: Kanal Grande, Crkva Sv. Spiridona, glavni gradski trg – piazza Unita... Ukrcavenje na brodCosta VENEZIA oko 12.00h. Slobodno vreme za upoznavanje sa brodskim prostorijama. Najsavremeniji i najnoviji brod brodara Costa otvoriće svoja vrata prvi put za nekoliko hiljada ljudi na svoju prvu predinauguracionu plovidbu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ručak. Brod isplovljava iz luke u 14.00h. Večera. Večernje uživanje u brodskim aktivnostima. Noćenje.

 

 1. dan, 04. mart.  PONEDELJAK :   BARI - Italija

Doručak. Brod pristaje u luku oko 11:00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i upoznavanje sa gradom. Crkva Sv Nikole u kojoj počivaju mošti svetitelja, katedrala Sv. Sabinia, normanski zamak Svevo, pozorište Petruđeli, stari deo grada prepoznatljiv po malim uličicama i lokalnim kafeima... Mogućnost fakultativnog izleta za Materu. Po dolasku u grad odlazak na vidikovac sa kojeg se pruža prelep pogled na srednjevekovni gradić, kojeg nazivaju i „gradom duhova“. Grad je u jednom trenutku bio napušten sve do 70-ih godina prošlog veka kada počinje ponovno naseljavanje grada. Posetioci imaju priliku da šetajući ulicama istovremeno šetaju po krovovima susednih kuća. Mnogi filmovi su snimani u Materi uključujući i kultno delo „Stradanje Hristovo“ reditelja i glumca Mela Gibsona. Povratak na brod. Brod isplovljava u 18:00h. Večera. Večernja animacija.Noćenje.                                                                                                    

 1. dan, 05. mart. UTORAK : KRF - Grčka

Pristajanje broda u luku oko 08.00h -  Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. Glavni grad drugog po veličini ostrva u Grčkoj predstavlja veoma bitnu istorijsku tačku za naš narod. Stara tvrđava se nalazi na Unesco listi zaštićene baštine. Grad predstavlja mešavinu istoka i zapada i odiše specifičnim mediteranskim šarmom. Povratak na brod. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 18 h. Večera. Slobodno vreme.Noćenje.                                                                                                    

 1. dan,  06. mart.  SREDA : DUBROVNIK – Hrvatska

Pristajanje broda u luku oko 08.00h Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti i obilazak starog grada. Grad okružuju zidine koje su proglašene za najlepše u Evropi. Crkva Sv .Spasa, manastir Sv. Klare, gradski zvonik, palata Sponze, zgrada velikog veća...

Povratak na brod. Isplovljavanje broda predviđeno je za 17.00 h.  Večera. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan,  07. mart  ČETVRTAK: ZADAR- Hrvatska

Brod uplovljava u luku oko 10.00 h. Nakon doručka, slobodno vreme za obilazak grada. Crkva Sv. Donata iz 9. veka koja predstavlja najmonumentalniju građevinu u Hrvatskoj, forum, glavna ulica Kalelagra, katedrala Sv. Stošije, crkva Sv. Krševna, gradske zidine, morske orgulje... Povratak na brod. Brod isplovljava iz luke u 18:00h. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

 

 1. dan,  08. mart.  PETAK : TRST, PALMA NOVA -  Italija

Doručak. Napuštanje broda. Odlazak u tržni centar Palma Nova, idealno mesto za osmomartovski shoping. Polazak je predviđen za 15:00h. Vožnja  kroz italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

 1. dan,  09. mart.  SUBOTA : BEOGRAD -  Srbija

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Cena: 399 €   299  do 01.01.2019.

CENA ARANŽMANA  OBUHVATA:

 • Krstarenje (6 dana/4 noći) kruzerom Costa Veneziana relaciji Trst (Italija) – Bari (Italija) - Krf (Grčka) – Dubrovnik (Hrvatska) – Zadar (Hrvatska) – Trst (Italija);
 • Smeštaj u dvokrevetnim kabinama unutrašnje  kategorije Clasic basic tokom krstarenja;
 • Prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, popodnevni međuobrok i ponoćna zakuska).  Svi obroci se služe ili po  sistemu bife posluge (švedski sto) ili u restoranu po sistemu izbornog menija;
 • Zabavu u brodskom pozorištu svake večeri tokom krstarenja i brodskim salonima uz razne tipove muzike, disko club, karaoke...
 • Korišćenje bazena, fitnes sale, džoging staze i hidromasažne kade (jacuzzi) na lido palubi;
 • Sve rekreativno zabavne programe kao i animaciju dece tokom krstarenja u specijalizovanim prostorima;
 • Prevoz turističkim autobusom minimum 20 sedišta (audio, video, A/C) na datoj relaciji po programu;
 • Uslugu vodiča –  tokom putovanja;
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Obavezne lučke takse (100 €) koje se plaćaju prilikom uplate aranžmana;
 • Obavezne napojnice koje se plaćaju na brodu i iznose 50 € po odrasloj osobi, deca mlađa od 4 godine ne plaćaju napojnice, deca od 4 do 14 godina plaćaju 50% iznosa;
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje za celokupno vreme trajanja aranžmana u iznosu od 1.213 rsd za uzrast od 18-70 god,  deca do 18. god imaju  popust 50%, lica iznad 70. god 2.426  rsd. Plaća se u agenciji. U slučaju korišćenja lekarskih usluga na brodu, plaćanje se vrši na licu mesta a refundacija se vrši po povratku, kod osiguravajuće kuće.
 • Pića na brodu, uključujući i vodu za piće, osim vode i napitaka tokom doručka s kojim se putnici sami poslužuju iz termosa u restoranu  u kom se poslužuju obroci po sistemu bifea;
 • Svakodnevne fakultativne izlete u organizaciji Brodara (informacija na info desk-u broda);
 • Programe  u posebnom prostoru na brodu Costa Samsara Spa,gde putnici mogu da se opuste uživajući u raznim  vrstama  masaža, turskom kupatilu, sauni, hidromasažnim kadama...
 • Korišćenje sportskog terena na brodu;
 • Korišćenje mini bara u kabini i hotelima;
 • Zabavu u kazinu (igre na sreću plaćaju se u evrima i ne mogu se platiti preko brodske kartice, već u gotovini);
 • Ostale lične usluge na brodu kao što su: pranje odeće, room service, korišćenje brodskih sredstava telekomunikacije, fotografija, internet konekcija, kupovine u brodskim prodavnicama...
 • Gradska turistička taksa u hotelu kategorije tri zvedice: 1,50 evra po osobi i po noćenju (plaćanje je isključivo na recepciji hotela)

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za 1/1 kabinu na brodu  50% u unutrašnjoj kabini Clasic;
 • Doplata za prozorsku kabinu Clasic basic   70 € po osobi;
 • Doplata za balkonsku kabinu Clasic basic 119 € po osobi;
 • Dete(-ca) od 2 do 18 godina u pratnji dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 60  € u unutrašnjoj kabini od cene aranžmana  i ima sedište u autobusu, krevet u trokrevetnoj, odnosno četvorokrevetnoj kabini na brodu i trokrevetnoj odnosno četvorokrevetnoj sobi u hotelima;
 • Popust za sopstveni prevoz 50 €;
 • POPUSTI I DOPLATE:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta na srpskom jeziku je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

GOTOVINSKI: Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja.

NA RATE:

 • Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;
 • Uplata avansa od 40% aranžmana ostatakkreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate;
 • Cena je garantovanasamo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije,a ostatak je podložan promeni.

OPIS BRODA:

Brodska kompanija:         Costa Croisere

Brod:                                     Venezia;              

Godina izgradnje:              2019.god;            

Dužina:                                  321 m;  

Broj putnika:                       5.260;   

Broj paluba:                        14 putničkih;

Sadržaji broda:  4 restorana, 12 barova, wellness, fitnes sala, sauna, tursko kupatilo,  jakuzzi kade, zatvoren bazen sa staklenim pokretnim krovom, kompleks glavnog bazena, višenamenski sportski teren i  staza za trčanje na otvorenom. Teatar, Casino, disko klub, deo za internet...

Izvor: https://www.costacruise.com/B2C/EU/Ships/Pages/costa-venezia.aspx

NAPOMENE:

 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Costa Croisere (Posebni uslovi o putovanju);
 • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima 
  i uzansama o plovidbi i prevozu putnika morima;
 • Na moguće doplate za gorivo, primeniće se opšti uslovi Brodara Costa Croisere;
 • Ako gosti u vreme ručka koriste neki od izleta, ili slobodno vreme provedu van broda, Brodar neće poslužiti ručak;
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika 
  Agencije nepredstavlja izmenu ugovorenog programa;
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu 
  u zavisnosti odobjektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja i posebnim uslovima plovidbe
  brodara Costa Croisere;
 • Deci do 6 meseci starosti nije dozvoljen boravak na brodu;
 • Putnicima koj koriste sopstveni prevoz, nismo u mogućnosti da pružimo razgledanje gradova kod autobuskog dela prema programa;
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali;
 • U slučajunedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska;
 • Napomene vezane za raspored sedenja u autobusu: Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice,
  kao i vreme uplate;
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,   
  dobijenih od strane zaposlenih Agencije kao i zaposlenih ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju;
 • Program je rađen na bazi minimum 40 putnika;
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava.
 • Program br. 1 od 20.06.2018.

U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo na korekciju cena. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Supernova travel-a, Licenca OTP 343/2010 kao i posebni uslovi krstarenja brodara Costa Cruises.