Obaveštenja / Last minute
FIRST MINUTE PONUDA ZIMOVANJE BUGARSKA 2019 - VELIKI IZBOR HOTELA - BANSKO I BOROVEC PO NAJPOVOLJNIJOJ CENI - JESENJA PUTOVANJA 2019 - NOVA GODINA 2019.
   |   

VELIKA BRITANIJA

Frankfurt - London - Liverpul - Glazgov - Kardif – Brisel
+ izleti u Edinburg, Oksford i Bristol

CENOVNIK U PRIPREMI

             

Avantura posle koje ćete moći da kažete da zaista poznajete Britance. Sve ono najlepše što ostrvo može da ponudi od Dovera do Edinburga Vam je na dohvat ruke. Engleska, Škotska i Vels, po mnogo čemu slične, a opet u neverovatnoj meri različite zemlje, mentaliteti i narodi. Pakujte kofere i spremite se za turu po Britaniji!

Upoznajte se sa Londonom, po mnogo čemu ne samo prestonici Velike Britanije, već glavnim gradom sveta. Preko 150 etničkih grupa, 100 jezika i toliko mnogo kultura isprepletenih u samo jednom gradu i gradom koji zrači britanskom tradicijom.

Prvi utisak kada zakoračite u Škotsku i Edinburg će biti osećaj da je vreme stalo u srednjem veku. Neverovatne pridodne lepote u kombinaciji sa otvorenošću Škota će Vas naterati da poželite da zauvek ostanete u Škotskoj. Na kraju divlji Vels, država sa najviše zamkova po metru kvadratnom na svetu!

Kada se sve to spoji, dobijate najbolje od onoga što Velika Britanija može da pruži!

DAN 1 - Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke (ugao Skerlićeve i Braničevske) u Beogradu u prepodnevnim časovima. Polazak za Frankfurt. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Mađarsku, Austriju i Nemačku sa usputnim pauzama radi odmora.

DAN 2 - Dolazak u Frankfurt u prepodnevnim časovima. Odmah po dolasku krećemo u pešačku turu kako bi se upoznali sa jednim od najvećih nemačkih gradova i obilazimo: katedralu Svetog Vartolomeja iz 13. veka, Romerberg – glavni gradski trg na kojem se nalaze prelepe građevine kao što su gradska kuća i crkva Svetog Nikole, crkvu Svetog Pavla, rodnu kuću čuvenog nemačkog pisca Johana Volfganga Getea, Hauptvahe – kućicu u centru starog grada koja je nekad služila kao zatvor i čuvarnica, Eschenheimer – kulu iz iz 15. veka koja je u to vreme predstavljala kapiju grada. Slobodno vreme. Polazak za London u večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 3 - U ranim jutranjim časovima stižemo u Kale, francuski gradić na obali Engleskog kanala i ukrcavamo se na trajekt. Prelazimo Lamanš i uživamo u pogledu na tzv. Doverske klifove, tj. velike bele sedimentne stene na britanskoj strani Lamanša, jedinstvene po svom sastavu i boji. Nakon 2 sata vožnje, iskrcavamo se sa trajekta i nastavljamo put ka Londonu. Dolazak u London u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku u glavni grad Velike Britanije odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se odmorimo od puta i osvežimo krećemo u kraći obilazak grada tokom kojeg ćemo obići Vestminster – najuži centar grada smešten na oblali reke Temze gde se nalaze i čuvene londonske atrakcije kao što su: zgrada parlamenta, Big Ben, London eye, Downing street – sedište predsednika vlade Velike Britanije, trg Trafalgar, trg Pikadili, Bakingemska palata, Vestminsterska opatija i sl. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 4 - U jutranjim časovima krećemo u drugi deo razgledanja Londona. Prvo odlazimo do Tower bridge-a, spomenika kulture i jednog od simbola grada. Imaćemo priliku da vidimo i Londonsku tvrđavu – istorijski zamak koji se nalazi na severnoj obali reke Temze i HMS Belfast – brod britanske ratne mornarice iz 1936. godine. Zatim nastavljamo put ka Katedrali Svetog Pavla, a usput prolazimo pored spomenika velikom londonskom požaru, tragičnom događaju iz 1666. godine. Put nas dalje vodi kroz najpoznatiju londonsku ulicu – Oxford street sve do Royal Marble Archa – trijumfalnu kapiju iz 19. veka i do najčuvenijeg londonskog parka – Hyde parka. Slobodno vreme od popodnevnih časova. Noćenje.

DAN 5 – Fakultativni izlet do Oksforda i Stounhendza. Prvo odlazimo do Oksforda, grada u kojem se nalazi sedište Univerziteta Oksford, jednog od najboljih fakulteta na svetu i mestu gde su snimane mnogobrojne scene iz poznatog serijala o Hariju Poteru. Ovaj prelepi grad poznat po velikom broju tornjeva najbolji je primer jedistvene viktorijanske arhitekture nazvane po kraljici Viktoriji, a koju možete videti samo u Engleskoj. Nakon Oksforda, nastavljamo ka jednom od modernih svetskih čuda – Stounhendzu. Imaćemo priliku da se upoznamo sa jednim od nastarijih spomenika na svetu, popularnom kružnom kamenju, koji datira još iz bronzanog doba i pod zaštitom je UNESCO-a, na mestu na kojem se se odvijali mnogobrojni paganski rituali. Povratak u London u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 – U jutarnjim časovima se pakujemo, napuštamo hotel i ostavljamo stvari u autobus. Slobodno vreme za celodnevno uživanje u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva. Ne propustite priliku da obiđete neki od mnogobrojnih londonskih muzeja kao što su Britanski muzej ili Nacionalna galerija. Za one koji bi voleli da vide  nešto drugačiji London predlažemo odlazak u Camden town na severu grada gde između ostalog, možete probati specijalitete iz celog sveta na čuvenom Camden marketu. Za ljubitelje zelenila tu su parkovi kao što su: Greenwich ili Holland park. Uveče se okupljamo u jednom od londonskih pabova na druženju. Polazak za Liverpul u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 7 - Dolazak u Liverpul u ranim jutarnjim časovima. Odmah po dolasku krećemo u upoznavanje jednog od najznačajnijih britanskih lučkih gradova i obilazimo: Liverpulsku katedralu – petu najveću katedralu na svetu, Albertov dok – danas urbani deo grada, a nekad mesto gde se odvijala trgovina prekookeanskom robom, Pier Head – glavnu lučku zgradu, St George Hall – koncertnu dvoranu iz 18. veka, stari grad, Cavern club – klub u centru grada u kojem su karijeru počeli čuveni Bitlsi. Slobodno vreme. Za ljubitelje fudbala jedinstvena prilika da posete Enfild – jedan od najpoznatijih fudbalskih stadiona na svetu. Nastvljamo put ka Glazgovu u popodnevnim časovima. Nakon što u večernjim časovima stignemo u Glazgov, odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Noćenje.

DAN 8 - U jutarnjim časovima krećemo u razgledanje najvećeg škotskog grada: Glazgovski park i narodna palata, Mungova katedrala, trg kralja Džordža, Buchanan ulica – najuži centar grada i pešačka zona. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 9 - Ujutru odlazimo na fakultativni izletu u Edinburg. Nakon malo manje od dva sata vožnje, stižemo u glavni grad Škotske i krećemo u pešačku turu: Edinburški zamak, kraljevska milja – najčuvenija ulica u Edinburgu koja spaja rezidenciju kraljevske porodice za edinburškim zamkom, Saint Gilles katedrala iz 13. veka, Greyfriars groblje i spomenik Greyfriars Bobiju – najpoznatijem škotskom psu čija je priča simbol odanosti i vernosti, Holyroodhouse – letnju rezidenciju kraljevske porodice, Nacionalni spomenik Škotske, Kaltonovo brdo sa kojeg se pruža najlepši pogled na ceo Edinburg, spomenik Dugaldu Stewart-u, spomenik ser Volteru Skotu – najčuvenijem škotskom piscu. Slobodno vreme. Polazak za Kardif u večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 10 - Dolazak u Kardif, glavni i najveći grad Velsa, jedne od 4 konstitutivne zemlje Ujedinjenog Kraljevstva u jutarnjim časovima. Odmah odlazimo u hotel da se osvežimo i odmorimo, a nakon toga krećemo u obilazak grada: deo oko gradske luke u kojoj se nalaze Milenijumski centar – multifunkcionalna dvorana za koncerte i izložbe, zgrada nacionalnog parlamenta – Senedd. Nastavljamo dalje ka centru grada gde obilazmo i Llandaff katedralu i Kardifski zamak iz 11. veka, danas simbol ovog grada. Nakon obilaska vraćamo se u hotel kako bi podelili sobe i odmorili se. Nakon odmora krećemo na fakultativni izlet do Bristola, engleskog lučkog grada koji se nalazi na 90 minuta vožnje od Kardifa. Odmah po dolasku krećemo u obilazak: bristolska katedrala, Cliffton viseći most – jedan od najlepših mostova u Velikoj Britanij, simbol Bristola danas. Nastavljamo dalje kroz prelepe bristolske uličice do broda britanske mornarice Brunnel SS i do bristolske luke. Slobodno vreme. Povratak u Kardif u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 11 – Pakujemo se, napuštamo hotel i ostavljamo stvari u autobus. Slobodno vreme za celodnevno uživanje u Kardifu. Ne propustite da obiđete Nacionalni muzej Velsa ili da uživate u prelepom Bute parku koji se nalazi odmah pored reke Taf. Polazak za Brisel u večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 12 – Stižemo u britansku luku Dover u jutarnjim časovima. Ukrcavamo se na trajket i još jednom prelazimo Lamanš. Nakon što se vratimo u kontinentalni deo Evrope, nastavljamo vožnju ka glavnom gradu Belgije. Dolazimo u Brisel u prepodnevnim i krećemo u obilazak grada: Sacre Coeur bazilika, Nieuwstraat ulica, Grand place, gradska većnica, Maneken pis, Saint Michel katedrala. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Belgiju, Nemačku, Austriju i Mađarsku sa usputnim pauzama radi odmora.

DAN 13 - Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

U cenu je UKLJUČENO:

 • Viza za Veliku Britaniju.
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na relaciji: Beograd-Frankfurt-London-Liverpul-Glazgov-Kardif-Brisel-Beograd.
 • 3 noćenja u hotelu** u Londonu u 1/3 sobama sa WC i kupatilom.
 • 2 noćenja u hotelu** u Glazgovu u 1/3 sobama sa WC i kupatilom.
 • 1 noćenje u hotelu** u Kardifu u 1/3 sobama sa WC i kupatilom.
 • Razgledanja gradova prema programu putovanja.
 • Organizacija celog putovanja.
 • Stručna pratnja tokom trajanja putovanja.

U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti.
 • Povratna karta za prevoz preko Lamanša - 35 EUR (OBAVEZNA DOPLATA)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Dvokrevetne sobe - mogućnost doplate: 20 EUR po osobi po noćenju
 • Individualni troškovi putnika.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Odlazak u Oksford i Stounhendz sa uključenim svim ulaznicama i uslugama vodiča - 50 EUR
2. Odlazak u Edinburg u pratnji vodiča - 25 EUR
3. Odlazak u Bristol u pratnji vodiča - 25 EUR

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:

 • Da biste se prijavili za putovanje i sebi obezbedili mesto, potrebno je da prilikom prijave uplatite avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
 • Moguće je plaćanje na rate.
 • Najkasnije 50 dana pred početak putovanja, obavezna je uplata druge rate u iznosu od 120 EUR u dinarskoj protivvrednosti kako bi mogli da pristupimo procesu viziranja.
 • Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
 • Fakultativni izleti i obavezne doplate se plaćaju na samom putovanju.
VAŽNE INFORMACIJE
 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
 • Svi hoteli se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa.
 • Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati 7 dana pred početak putovanja.
 • Broj mesta je ograničen!
 • Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 80 EUR.
 • Obaveza putnika u vezi sa vađenjem viza za Ujedinjeno Kraljevstvo je da pribavi neophodnu dokumentaciju.
 • Putnici su dužni da pribavljenu dokumentaciju dostave u unapred utvđenom roku.
 • Asistiramo tokom celog procesa vađenja vize u vidu pružanja svih neophodnih informacija, pregledanja pribavljenje dokumentacije, zakazivanja razgovora, popunjavanje prijave za razgovor i sl.
 • Blagovremeno ćemo sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede.
 • Ne možemo garantovati dobijanje vize za Ujedinjeno Kraljevstvo.
 • U slučaju nedobijanja vize, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva zadržava iznos od 120 EUR.
 • Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama.

Uz  ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Trip Top Putovanja, licenca OTP 88/2016
Big Star Travel je ovlašćeni posrednik.