Obaveštenja / Last minute
FIRST MINUTE PONUDA ZIMOVANJE BUGARSKA 2019 - VELIKI IZBOR HOTELA - BANSKO I BOROVEC PO NAJPOVOLJNIJOJ CENI - JESENJA PUTOVANJA 2019 - NOVA GODINA 2019.
   |   

 KRF LETO 2019

KRF 2019 - NAJPOVOLJNIJA PONUDA

Ostrvo Krf pripada jonskom arhipelagu i nalazi se na najzapadnijoj strani Grčke, na samom ulazu u Jadransko more. Zbog svog povoljnog geografskog položaja i klime večnog proleća važi za najzelenije ostrvo Grčke sa bogatim četinarskim šumama i sa više od tri miliona maslinovih stabala. Na grčkom se ostrvo naziva Kerkira i ime je dobilo po nimfi Kerkiri koju je Posejdon, bog mora, oteo i zatočio na ostrvu. Ona je postala zaštitnica ostrva. Spominje se u Homerovoj Odiseji gde je Odisej u lutanju po povratku iz Trojanskog rata stigao pre no što se vratio na rodnu Itaku. Prvi doseljenici na ostrvu Krf su bili Korinćani u 8. veku pre nove ere, a zatim ostrvo osvajaju Rimljani, Vizantijci, Mlečani, Francuzi i Englezi. Godine 1864. ostrvo se ujedinjuje sa ostatkom Grčke.

Zbog blage klime i velike vlažnosti, Krf, jedno od sedam Jonskih ostrva, poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, lepim plažama okruženim zelenilom, nepreglednim brdima obraslim maslinjacima i, u novije vreme, luksuznim hotelima. Ostrvo Krf je dobilo ime po nimfi Kerkiri, u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf. Istoimeni glavni grad ostrva Krf jedan je od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovlađuje venecijanska i engleska arhitektura, dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača. Godine 2007 grad Krf je od strane UNESCO-a proglašen Svetskim nasleđem. U gradu Krfu se nalazi Jonski univerzitet. Na Krfu se mogu naći moderni vidovi zabave, luksuzni hoteli i uznapredovali gradovi, ali je takođe uobičajeno naići i na ljupka tradicionalna sela u kojima se ljudi bave gajenjem maslina, limuna ili žitarica, a gde je glavno prevozno sredstvo još uvek – magarac. Čitavo ostrvo Krf odiše mirisima pomorandži i limuna. Na jugu ostrva Krf se nalaze brojni vinogradi.

Dragulj Jonskog arhipelaga sa pravom zaslužuje naziv Smaragdno ostrvo. Zbog svoje bogate istorije Krf obiluje spomenicima, od kojih je jedan od značajnijih spomenik stradanja srpskih vojnika u I svetskom ratu, na ostrvu Vido. Pored svedočanstva istorije ostrvo Krf svojim prelepim pejzažima, peščanim plažama i kristalno čistim morem obećava nezaboravan odmor. Svojim uskim kamenitim ulicama, punim restorana, kafića, taverni i diskoteka Krf će vam pružiti i neiscrpne mogućnosti zabave.

krf leto 2019 dasia cene 1
Dasia, Krf, Jonska ostrva, Grčka, Letovanje 2019 CENOVNIK

 

krf leto 2019 dasia cene 2
Dasia, Krf, Jonska ostrva, Grčka, Letovanje 2019 CENOVNIK

 

krf leto 2019 ipsos cene 1
Ipsos, Krf, Jonska ostrva, Grčka, Letovanje 2019 CENOVNIK

 

krf leto ipsos 2019 cene 2
Ipsos, Krf, Jonska ostrva, Grčka, Letovanje 2019 CENOVNIK

 

krf leto kavos 2019 cene 1
Kavos, Krf, Jonska ostrva, Grčka, Letovanje 2019 CENOVNIK

krf 2019 mapa

Pogledajte našu ponudu KRF 2019. Provedite LETO 2019 uz najpovoljnije cene za privatni i hotelski smeštaj. Uz FIRST MINUTE popust KRF može biti vaša sledeća destinacija za LETOVANJE 2019. Kao i svake godine očekujte i LAST MINUTE ponude. Nudimo odloženo plaćanje svih aranžmana iz cenovnika KRF 2019. Naš program KRF LETO 2019 pruža Vam mogućnost da birate paket aranžman sa prevozom ili samo najam apartmana i hotela. Vaš Big Star Travel – turistička agencija Niš

ribbon

Krfske obale su veoma lepe, sa skrivenim uvalama i peščanim plažama. Tokom I svetskog rata, ostvo Krf je bilo sedište srpske vlade u progonstvu i takozvano ostrvo spasa za srpsku vojsku i civile. Veliki broj spomenika stradanja srpskih vojnika svedoči tom periodu: ostrvo Vido sa spomen kosturnicom, srpska kuća - plava grobnica u kojoj su položene kosti 10.000 srpskih vojnika, Srpska kuća u gradu Krfu u kojoj je nekada bio smešten štab srpske Vrhovne komande kao i mnoga druga zdanja.
Na zapadnoj strani Krfa ne propustite posetu Paleokastritsi, gde su arheolozi pronašli ostatke gradova opisanih još u Homerovim pričama. U okolini se nalaze i stare crkve i tvrđave, a za kupače, plaže su sa tirkizno plavom vodom. Na drugoj strani ostrva Krf se nalaze plaže u Dasiji, Guviji i Ipsosu.
Neke plaže za mlađe generacije na Krfu imaju žurku celog dana sa house muzikom, a za najmlađe je tu vodeni svet Aqualand sa toboganima i bazenima. Kažu da se svako ko jednom poseti ostrvo Krf, po pravilu njemu ponovo vraća…uverite se i sami.
Dasia - Nekada malo ribarsko selo sa sunčanim plažama, udaljeno od grada Krfa 12 km. U prevodu znači šuma i ime je dobilo po bujnom zelenilu koje se prostire od brda u zaleđu mesta pa sve do same plaže. Mesto Dasia sa peščano-šljunkovitim plažama i šetalištem dugim 3 km, kao i velikim brojem barova, restorana, kafea i prodavnica, idealno je za odmor. Danas je jedno od omiljenih letovališta na ostrvu Krf koje pruža mnoge mogućnosti zabave. Uživajte u tradicionalnoj grčkoj kuhinji u mnogim tavernama, lepoti dugih šljunkovitih plaža opasanih zelenilom, gostoljubivosti domaćina, disko klubovima i drugim mestima za zabavu i opuštanje, koji će sigurno zadovoljiti i one najizbirljivije.