Obaveštenja / Last minute
FIRST MINUTE PONUDA ZIMOVANJE BUGARSKA 2019 - VELIKI IZBOR HOTELA - BANSKO I BOROVEC PO NAJPOVOLJNIJOJ CENI - JESENJA PUTOVANJA 2019 - NOVA GODINA 2019.
   |   

ZAKINTOS LETO 2019

ZAKINTOS 2019 - NAJPOVOLJNIJE CENE

Ostrvo kornjača ili biser Jonskog mora, Zakintos, je treće po veličini i najjužnije jonsko ostrvo. Nalazi se na samo 8,5nm južno od Kefalonije, i na 9,5nm od Peloponeza. Zbog svoje geografske pozicije do njega se lako stiže sa drugih Jonskih ostrva, a i sa kopnenog dela Grčke. Karakteriše ga srednje mediteranska klima, sa malo kišnih dana tokom zime i dugim toplim letom koje je prigrlilo veći deo proleća i jeseni. Zakintosu je priroda podarila blagu klimu sa velikim brojem sunčanih dana, prelepe pešćane plaže i idilične pejsaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala i neskrivene magične zalaske sunca iznad dubokog plaventila mora. Stanovništvo Zakintosa, njih oko 35 hiljada se uglavnom bavi agrokulturom, najvećim delom uzgajanjem maslina, vinogradarstvom, voćarstvom, ali glavna delatnost je turizam. Južni deo ostrva, plaža nadomak Laganasa je primorski nacionalni park - rezervat za mediteransku vrstu kornjača Caretta caretta. Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio (Shipwreck) sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakintosa. Poznate i primaljive plaže Agios Nicolaos u blizini mesta Vassilikos, Banana beach, zatim vodeni sportovi, prelep pesak, prirodne plaže sa stenovitim formacijama, uvale, pećine... sve je moguće na Zakintosu... uživajte.

zakintos leto 2019 laganas cene 1
Laganas, Zakintos, Jonska ostrva, Grčka, Letovanje 2019 CENOVNIK

 

zakintos leto 2019 laganas cene 2
Laganas, Zakintos, Jonska ostrva, Grčka, Letovanje 2019 CENOVNIK

                                        

zakintos 2019 mapa

Pogledajte našu ponudu ZAKINTOS 2019. Provedite LETO 2019 uz najpovoljnije cene za privatni i hotelski smeštaj. Uz FIRST MINUTE popust LAGANAS može biti vaša sledeća destinacija za LETOVANJE 2019. Kao i svake godine očekujte i LAST MINUTE ponude. Nudimo odloženo plaćanje svih aranžmana iz cenovnika ZAKINTOS 2019. Naš program ZAKINTOS LETO 2019 pruža Vam mogućnost da birate paket aranžman sa prevozom ili samo najam apartmana i hotela po najpovoljnijim cenama. Vaš Big Star Travel – turistička agencija Niš

ribbon

Zakintos je treće po veličini ostrvo u Jonskom moru. Zakintos se prostire na površini od 410 km2, a dužina obale iznosi oko 125 km. Sa istočne strane ostrva Zakintos pružaju se ravnice koje se lagano spuštaju u mirne zalive i peskovite plaže, dok se sa zapadne strane nalaze planine. Klima na ostrvu Zakintos je umerena, a prosečna letnja temperatura je 27 stepeni. Ovo prelepo ostrvo biraju turisti željni provoda u mestu Laganasu, ali i oni koji, pak, žele odmor u pravom smislu te reči, mogu da se odluče za Tcilivi. Temperature vode je oko 23 stepena.Glavni proizvodi na Zakintosu su maslinovo ulje, grožđe, citrusi i brusnica. Na Zakintosu živi caretta caretta kornjača koja je ovde zaštićena vrsta.Zakintos je udaljen od Beograda oko 1.200 km, a stiže se za oko 15 sati kolima ili autobusom.
Laganas je popularan kod mladih ljudi koji žele kombinaciju odmora i dobrog provoda. Na istoimenoj plaži, koja se pruža duž celog mesta, sportovi na vodi i slične aktivnosti su ograničene, na prostoru koji je deo ostrvskog rezervata na kome kornjače CARETTA CARETTA, polažu svoja jaja. Noćni život na Zakintosu je skoncentrisan u većim gradovima Argasi, Laganas, Alikes i Cilivi. Glavni grad ostrva, Zakintos, nema puno noćnih klubova. Zakintos je ostrvo sa prelepim plažama. Jedna od njih je faktički simbol ostrva. To je plaža Navagio. Poznata je kao mala rajska uvala sa zlatni sitnim peskom i nasukanim starim brodom. Plažu sa olupinom okružuju visoke stene. Voda je kristalno plava i čista. Još jedno prelepo mesto na obali je Keri. To je usamljeno selo koje se nalazi na 200 m iznad nivoa mora. Sa svetionika koji se nalazi pored sela pružase jedinstveni pogled nabele stene koje se poput piramida izdižu iz mora. Tu se nalaze i čuvene pećine Keri. Ova obala je jedno od najlepših mesta za ronjenje na Mediteranu. Iako ostrvo Zakintos ima sasvim dovoljno atrakcija da se ispuni čitav odmor, turisti željni neprestanih putovanja mogu iskoristiti priliku da posete ostala ostrva Jonskog mora.